Spesialtilpassning

Forskjellen på en god dag og en perfekt dag på ski er hva du har inni alpinskoen din. 

Forskjellen på en bra skidag og en fantastisk skidag er det du har inni slalåmstøvelen

Støveltilpassnings prosessen vi har utviklet i Surefoot

Surefoot sin tilpassings prosessen begynner med foten. Uansett hvilken av våre 30 butikker du går inn i bruker våre knapt 200 bootfittere det samme prinsippet. Grunnen til det er at prosessen har blitt fintunet sammen med utviklingen av såler, innerstøvler, skall og varme over de siste 40 årene. Vi sitter å prater med deg som er skiløper og så går vi tilbake og lager noe som er enda bedre for deg. 

Prosessen er en enkel prosess i 3 steg, analyse, utvelgelse og til slutt produksjon.

Fra du går inn i en av våre butikker til du kan dra ut på ski er ca 1,5 til to timer, da har du fått vært «på fabrikken» og fått bygd en skisko 100% tilbasset deg som skiløper.  90% av våre kunder er helt vanlige alpinister som kun er ute etter en ting : Skiglede. Men vi jobber gjerne med alpinister som kjører aktivt også, og spesielt våre såler brukes av mange helt opp på WC nivå.

Analyse

På Surefoot elsker vi teknologi og vi begynner med en totalanalyse av begge føttene dine opp til knærne, Her bruker vi et system som med 12 kameraer kjører en full 3D modell av begge bena dine. Vi måler alt vi trenger for å finne riktig lest på skallet for å finne den støvelmodellen som passer din fot best. (Vi har på forhånd scannet alle våre støvelmodeller innvendig så vi har alle mål tilgjengelig) Alle våre støvelmodeller er plukket ut fordi de har en plass i sortimentet, de plukkes på innvendig lengde, bredde, høyde over vristen og stivhet. Hos oss finner du kun de beste merkene, de som har produsert støvler i generasjoner. Vi bryr oss minimalt om merker, vi velger det vi ser passer best for deg.

Det neste vi gjør er å scanne undersiden av foten din for å lage en såle som kun har ett mål, holde foten din i nøytral posisjon når du kjører på ski. Dette er den aller viktigste delen av prosessen, er ikke sålen produsert perfekt vil foten bevege på seg når du kjører og det er der alle problemer starter. Foten skal stå i nøytral posisjon og da må du ha en såle som ligger flatt i innerstøvelen og ikke vingler rundt. Scannet gjøres med foten i perfekt nøytral posisjon, dette MÅ gjøres veldig nøyaktig og ofte flere ganger for å få et nøytralt ankelledd i støvelen. De færreste er nøytrale i foten fra naturens side. Står du ikke nøytralt i støvelen vil du hverken få comfort eller presisjon. Alpinskoen er faktisk designet til en nøytral fot, så dette er det viktigste og vanskeligste å få nøyaktig og våre erfarne alpinstøvel teknikkere legger all sin erfaring i å få dette 100% riktig.

Vi har gjennom historien brukt og testet alle såle produksjon systemer på markedet men for ca 15 år siden fant vi et system for fysisk 3d scanning og maskinell cad/cam fresing av sålene for å minimere sjangsen for feilproduksjon. Produksjonen og klargjøring av sålene tar ca 30-45 minutter,

Utvelgelse

På dette tidspunktet har nok teknikkern allerede funnet hvilken lest som passer deg, så det neste er hvilken stivhet og kombinasjonen av kjøre egenskaper og comfort. Så spørsmål som hvor mye kjører du, hvor liker du å kjøre på ski, kjørt aktivt før, hva var de gamle støvlene dine, hjelper oss i å finne riktig stivhet eller fleks. Og her er høyden din, det momentet du skaper, den viktigste faktoren. Er du 165cm høy eller 190cm er det dette som er viktig, ikke hvor god du er på ski.  Alpinskoen skal støtte deg i nøytral balanse og de aller fleste nordmenn kjører med for myke sko ( lav fleks ) da stivheten på alpinskoen avgjør prisen. Er du en normalt høy person som kjører normalt godt på ski skal det tungtveien grunner til å ikke velge mellom 80-110 for dame og 100-130 for herre.

Så med riktig skall og stivhet i havn så velger vi så en av våre 3 ( 4 )  forskjellige innerstøvler som til gi deg den perfekte kombinasjonen av kjøreegenskaper og komfort. Og alle våre innerstøvler har innebygde varmeelementer som eneste merke i verden.  De tre modellene er en supercomfort innerstøvel på den ene siden og en WC race på den andre, så i 70% av føttene skal man i en X-Heat som er den beste verdenen i kombinasjonen, varme, kjøreegenskaper og comfort.

Visuell kontroll av underskall  og overskall på alpinskoen for å sikre at skallet holder fot og legg i nøytral posisjon Innsprøyting av skum i  innerskoen gjøres for å stabilisere foten i nøytral posisjon, sikre godt blodomløp, skape best mulig kontakt med skien og fjerne klempunkter på knokler og bløtdeler på foten.

Produksjon

Så her har det skjedd enormt mye, og er vel den største endringen i det som faktisk har eksistert i over 40 år foame innerstøvler, det som var en mildelst talt grusomt smertefull prosess til helt fram til 2010 hvor vi i  Surefoot bestemte oss for å ta sakene i egne hender og endre 30 år med smerter fra produsentene.

Produksjonsprosessen har gått fra ca 60 minutter med smerte til ca10 minutter fra du går opp i støvlene til de er ferdig produsert. Dette er en revelusjon. Feil produsjon kan skje, men den har gått fra 25% til under 1% når vi tok kontroll over prosessen selv. Men ingen er perfekt, men vi jobber mot det målet. 

Så derfor tar vi også ansvaret for at det blir bra, det er vi som er fagfolk, ingen har mer kollektiv erfaring enn oss, når man har lagd 100 000 vis av custom alpinsko, har vi gjort alle feilene så du skal slippe. Vi garanterer at du får det beste alpinskoene du noen sinne har hatt. 

Bernt ( Co-founder Surefoot Oslo)  

 

Vi tilpasser en rekke ulike alpinstøvler

Ta kontakt med oss!

Vi hjelper deg gjerne!

Address

Karenslyst Allé 12-14

0278, Oslo

Opening Hours

Monday- Friday  10.00-18.00

Saturday  10.00-16.00

Sunday  Gone Skiing

 

Call Us

+47 22 44 21 12

Email Us

Oslo@Surefoot.com