Spesialtilpassning

Forskjellen på en god dag og en perfekt dag på ski er hva du har i alpinstøvelen din. 

Forskjellen på en bra skidag og en fantastisk skidag er det du har inni slalåmstøvelen

Støveltilpassnings prosessen vi bruker

Surefoot tilpassings prosessen begynner med foten. Når vi har sett foten så gjør vi mm nøyaktige mål av lengde og bredde på foten din. Ut ifra målene på foten, så finner vi den lesten som passer foten best. Når vi har målt lengde og bredde på foten, så tar vi et fysisk 3D scan av foten.

Scannet gjøres med foten i perfekt nøytral posisjon, dette MÅ gjøres veldig nøyaktig og ofte flere ganger for å få et nøytralt ankelledd i støvelen. De færreste er nøytrale i foten. Står du ikke nøytralt i støvelen vil du hverken få comfort eller presisjon. Skoen er  designet til en nøytral fot så dette er det viktigste og vanskeligste å få nøyaktig og våre erfarne alpinstøvel teknikkere legger all sin presisjon i å få dette 100% riktig. Visuell kontroll av underskall  og overskall på alpinskoen for å sikre at skallet holder fot og legg i nøytral posisjon Innsprøyting av skum i  innerskoen gjøres for å stabilisere foten i nøytral posisjon, sikre godt blodomløp, skape best mulig kontakt med skien og fjerne klempunkter på knokler og bløtdeler på foten. Etterarbeid og småjusteringer, noen ganger må du på ski for å finne steder å justere, det er veldig forskjellig å stå å kjenne i butikken enn å rase ned fjellet i 100km/t. Når vi vet hva slags lest og støvel som passer, så er det viktig og finne det riktig bruksområde. Med bruksområde så mener vi hva slags ski du kjører på, hva slags kjøring driver du mest med. Er det bakkekjøring, løssnøkjøring, porter, rolig kjøring, rask kjøring og intensitet i alpinkjøring.

Ut ifra det så kommer vi frem til stivheten på skallet. Vekt og høyde er også en faktor når man velger stivhet på alpinskoen. Det at man må være god på ski for å kjøre en stiv støvel er en myte som ikke stemmer. Har man en stiv ski, liker å kjøre fort og på kompakt sne/is, så må man ha en stiv støvel. Men det er også dumt å kjøre med for stiv alpinstøvel. Har man for stiv alpinstøvel vil du ha problemer med å kjøre godt på ski. 

På samme måte som en for myk støvel ikke vil gi riktig støtte og skape problemer med kontroll og skiglede. I Norge er hovedproblemet at de fleste kjører for myk sko! De fleste jenter med normal kroppsbygging bør ha stivhet fra 80-110 med justering for hastighet og skitype!

Det skal tungtveiende grunner til å velgge sko under 100 i fleks til gutter! 100-130 utgjør 80% av det vi tilpasser  De gamle renngutta på toppen av fleksindeksen  og nybegynnerne litt under..

Vi tilpasser en rekke ulike alpinstøvler

Ta kontakt med oss!

Vi hjelper deg gjerne!

Address

Karenslyst Allé 12-14

0278, Oslo

Opening Hours

Monday- Friday  10.00-18.00

Saturday  10.00-16.00

Sunday  Gone Skiing

 

Call Us

+47 22 44 21 12

Email Us

Oslo@Surefoot.com